Atatürk Havalimanı’nın heba olmasına izin vermeyeceğiz

Atatürk Havalimanı’nın heba olmasına izin vermeyeceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nı (SKHP) hayata geçirdi. Projeyle ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Plan, insan odaklı yaklaşımlarla, toplumsal...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nı (SKHP) hayata geçirdi. Projeyle ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Plan, insan odaklı yaklaşımlarla, toplumsal kapsayıcılık ilkesinden hareketle, ‘sürdürülebilir ulaşım türlerinin entegre bir şekilde geliştirilmesi’ amacıyla hazırlandı” dedi. Raylı sistem yatırımları için ihtiyaç duyulan finansa erişim girişimlerinin devam ettiğini belirten İmamoğlu, “‘İstanbul’un altını oydu’ deseler de aslında biz İstanbul’un altını tam anlamıyla demir ağlarla örüyoruz” ifadelerini kullandı.

HIZRAY: YILDIZ PROJE
“İstanbul ulaşımında tam entegrasyondan bahsediyorsak kesinlikle İstanbul’un doğusunu batısına bağlayan ‘HIZRAY’ projemizin hepimizin farkında olması lazım” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Bu kadim şehrin tüm raylı sistem hatlarını birbirine mükemmel bağlayan, trafiği de son derece rahatlatan bu proje, İstanbulluların yaşam kalitesi için, kesinlikle bir yıldız projesidir.”

2023 MESAJI
Atatürk Havalimanı’nın da heba olmasına izin vermeyeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Bu milletin cebinden çıkmış olan 30 milyar dolarlık büyük bir servetin heba edilmesine, onca kaynağı israf edilmesine izin vermeyeceğiz. 2023 sonrasında, vatandaşımıza ve şehrimize en makul işletme biçimiyle, Atatürk Havalimanı’nın stratejik hedeflerini olgunlaştırarak İstanbul’un hayatına tekrar dahil edeceğiz” diye konuştu.