“ATATÜRK II”, 5 Ocak’ta beyaz perdede

“ATATÜRK II”, 5 Ocak’ta beyaz perdede
Geçen ay Türkiye’de, ardından birçok ülkede vizyona giren “ATATÜRK 1881-1919” filimin ikincisi 5 Ocak’ta sinemaseverlerin karşısına çıkacak.Geçtiğimiz kasımda vizyona giren Mehmet Ada Öztekin yönettiği “ATATÜRK 1881-1919”un...

Geçen ay Türkiye’de, ardından birçok ülkede vizyona giren “ATATÜRK 1881-1919” filimin ikincisi 5 Ocak’ta sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Geçtiğimiz kasımda vizyona giren Mehmet Ada Öztekin yönettiği “ATATÜRK 1881-1919”un devamı niteliğindeki “ATATÜRK II”, 5 Ocak’ta Türkiye’de, daha sonra ise tüm dünyada vizyona girecek. 

Çanakkale Savaşı’yla 1919 yılına dek süren döneme odaklanıyor. Gelibolu cephesinde 1915 yılında büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların ardından İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır.

Her iki filmin 2024 yılında dijital platformlarda yayınlanması için görüşmeler devam ediyor.

İlk film 5 kıtaya ulaştı

Türkiye’deki sinemaseverlerden büyük beğeni toplayan Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” filmi, dünyadaki 5 kıtaya ulaştı. Dünya prömiyerini Hollywood’da yapan film, Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’nın ardından Avustralya kıtası ve Tayvan’da da vizyona girdi.

Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan ve Box Office Türkiye verilerine göre 1,5 milyondan fazla izleyiciye erişen “ATATÜRK 1881-1919” ilk film, Türkiye’den sonra İngiltere, Fransa, Almanya’nın da aralarında olduğu birçok ülkede sinemaseverlerle buluştu. Filmi, Kosava, Azerbaycan ve Orta Doğu’nun içinde olduğu 30’dan fazla ülkede ‘rekor’ sayıda izleyici seyretti. Almanya’da önemli bir gişe başarısını elde eden film, gösterime girdiği hafta The Marvels’ın yanı sıra Alman sinema listelerinde yer alan diğer bütün filmleri geride bıraktı. “ATATÜRK” filminin gösterime girmesi, pandemiyle sinemaya gidenlerin azalmasının ardından Almanya sinema pazarının toparlanması için önemli bir kilometre taşı ve ‘Türk sinemasının geri dönüşü’ olarak değerlendirildi.

“Kurtuluşa Doğru” giden yolun, Millî Mücadele’yle kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir liderin anlatıldığı filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor.  

Orhan Çekiç, Saadet Özen ve Hacı Mehmet Duranoğlu filmin tarih danışmanlığını, Tuncel Koç ise askeri danışmanlığını üstlendi.