Ateşkes şehrinde 3’ü çocuk 22 kişi öldü

Son Güncellenme Tarihi: Mart 10, 2022 / 09:39

Rusya’nın ateşkes ilan ettiği şehirlerden Sumi ve Mariupol’de bombalamalar durmadı. Rus uçaklarının dün akşam saatlerindeki saldırısında Mariupol’da bir çocuk hastanesi yerle bir oldu.

Ukrayna’nın Sumi Bölgesel Askeri Yönetim İdaresi Başkanı Dmitri Jivitskiy, Sumi bölgesinin 3 kez bombalandığını kaydederek Rusya’nın bölgeye düzenlediği bu hava saldırılarında 3’ü çocuk 22 kişi hayatını kaybettiğini belirtti. Bu saldırılarda 8 kişinin yaralandığını da aktaran Jivitskiy, saldırılar sonucu 20’den fazla tek katlı evin yıkıldığını ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Yardımcısı Kiril Timoşenko, Sumi kentinden alınan yaklaşık 5 bin kişinin tahliyesinin tamamlandığını belirtti.

ÇOCUK HASTANESİ VURULDU
Ateşkes bölgesi olan Mariupol’da dün Rus uçaklarının bir çocuk hastanesini vurgu açıklandı. Donetsk Bölgesel Askeri Yönetimi Başkanı Pavlo Kyrylenko, şehir merkezinde bulunan çocuk hastanesinin Rus uçaklarının Mariupol’a düzenlediği hava saldırısı sırasında yok edildiğini bildirdi. Saldırının ardından çocuk hastanesi tamamen kullanılamaz hale gelirken can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top