AVCI’NIN AVRUPA HÜSRANI

AVCI’NIN AVRUPA HÜSRANI
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda sahasında Danimarka’nın Kopenhag takımı ile 0-0 berabere kalarak elenen Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı, Avrupa kupalarında arzu ettiği başarıyı elde edemedi.Avcı, kulüp...

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda sahasında Danimarka’nın Kopenhag takımı ile 0-0 berabere kalarak elenen Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı, Avrupa kupalarında arzu ettiği başarıyı elde edemedi.

Avcı, kulüp kariyerinde Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’un başında Avrupa kupalarında çıktığı 30 maçın 26’sında galibiyet sevinci yaşayamadı. Bu karşılaşmalarda Avcı, 16 mağlubiyet, 10 beraberlik ve 4 galibiyet gördü.

İlk Avrupa deneyimini Medipol Başakşehir ile yaşayan Avcı, turuncu-lacivertli takımın başında 18 karşılaşmaya çıktı. Avcı yönetiminde İstanbul temsilcisi 18 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik, 8 mağlubiyet aldı.

Abdullah Avcı, Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünde ise Avrupa Ligi’nde 6 karşılaşmaya çıktı. Grup maçlarında 1 galibiyet, 5 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, Avrupa’ya veda etti.

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki sezonda UEFA Konferans Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu olmak üzere 6 karşılaşmaya çıktı. Bordo-mavililer, bu maçlarda 3 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak ligdeki başarısını Avrupa kupalarında gösteremeyerek taraftarlarını üzdü.