Avrupa bunu konuşuyor: Macron, Putin'le ringe çıkmaya mı hazırlanıyor

Avrupa bunu konuşuyor: Macron, Putin'le ringe çıkmaya mı hazırlanıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks antrenmanı sırasında çekilen fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu. Paylaşılan fotoğrafların, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'gözdağı' olduğunu yazan bazı kullanıcılar,...
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks antrenmanı sırasında çekilen fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu. Paylaşılan fotoğrafların, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'gözdağı' olduğunu yazan bazı kullanıcılar, Macron'un Putin ile ringe çıkmaya hazırlandığı yorumunda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks antrenmanı sırasında çekilen fotoğrafları ülkede gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Macron'un fotoğrafçısı Soazing de la Moissonnière'in paylaştığı görüntüler üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını tartıştı. Bazıları ise, fotoğrafın zamanlamasını 'manidar' buldu.

Geçtiğimiz haftalarda 'Ukrayna'ya asker gönderme' açıklamasıyla gündeme gelen Macron, "Bir noktada, Rus güçlerine karşı koymak için ne olursa olsun sahada operasyonlar yapmak zorunda kalacağız" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların arından paylaşılan fotoğrafların, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'gözdağı' olduğunu yazan bazı kullanıcılar, Macron'un Putin ile ringe çıkmaya hazırlandığı yorumunda bulundu.

'Siyasetin sefaleti'

Sosyal medyadaki alaycı yorumların yanı sıra, muhalefetten de paylaşımlara tepki geldi. Yeşiller Milletvekili Sandrine Rousseau, “Siyasetin sefaleti!” diye yorum yaptı. Lorraine Üniversitesi'nde tarih profesörü olan Éric Anceau ise fotoğrafları, 'Vladimir Putin'den başlayarak bazı liderlerin hoşuna giden neo-popülist erkekliğin bir uzantısı' sözleriyle niteledi.

Putin'in üstsüz fotoğrafları

Geçtiğimiz yıllarda Putin'in üstsüz fotoğrafları servis edilmişti. Üstü çıplak bir halde ata bindiği fotoğraf 2022 yılında yayınlanmış, Batılı liderler ile Putin arasında 'estetik' tartışması patlak vermişti. G7 zirvesinde İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson liderlerin fotoğraf çekimi sırasında ‘Putin’den daha sert olduklarını göstermek için’ gömleklerini çıkarmaları gerektiğini söyleyerek şaka yapmıştı. “Kaslarımızı gösterelim” diyen Johnson’a Kanada Başbakanı Justin Trudeau “Üstsüz ata binelim” diyerek destek vermişti.

Putin ise, fotoğrafları ile dalga geçen Batılı liderler hakkında kendisini taklit etmeleri halinde 'iğrenç' görüneceklerini söylemişti. Rusya lideri, "Nasıl soyunmak istediklerini bilmiyorum, belden aşağısını mı yukarısını mı? Ama her iki durumda da iğrenç bir görüntü olurdu sanırım" ifadelerini kullanmıştı.