Avrupa Şampiyonu olan güreşçiler döndü! Feyzullah Aktürk: Taha Akgül'ün izindeyim

Avrupa Şampiyonu olan güreşçiler döndü! Feyzullah Aktürk: Taha Akgül'ün izindeyim
Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2'şer altın, gümüş ve bronz madalya kazanarak 31 yıl aradan sonra takım halinde şampiyon olan Serbest Stil Güreş Milli Takımı, yurda döndü. Aralarında şampiyonada altın...
Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2'şer altın, gümüş ve bronz madalya kazanarak 31 yıl aradan sonra takım halinde şampiyon olan Serbest Stil Güreş Milli Takımı, yurda döndü.

Aralarında şampiyonada altın madalya kazanan Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk'ün de bulunduğu milli takım kafilesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Bükreş'ten İstanbul'a geldi. İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akgül ve Aktürk, 31 yıl aradan sonra gelen takım şampiyonluğundan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

"OMUZLARIMDAKİ YÜK ÇOK AĞIRDI"

125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, "Hamdolsun Avrupa Şampiyonası'nı alnımızın akıyla bitirdik. Benim 11'inci şampiyonluğum oldu, kendi rekorumu geliştirdim. Özellikle Gürcü rakiplerimle yaptığım müsabakalar, olimpiyatlar öncesi büyük moral oldu. Aynı zamanda 31 yıl aradan sonra Serbest Güreş Milli Takımımız takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Benim hayatımda tatmadığım ender başarılardan biri de takım halinde şampiyonluk. Yaradan bunu bana nasip etti. En önemli takım şampiyonluğun son maça kalması, son maçta Gürcüler yenseydi onlar takım halinde şampiyon oluyordu. Benim maçımda Gürcü rakibimi yenerek biz şampiyon olduk. Sadece beni ilgilendiren bir müsabaka değil, takımı ilgilendiren bir müsabakaydı. Omuzlarımdaki yük çok ağırdı. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"3'TE 3 YAPTIM"

Şampiyonada diğer altın madalya kazanan sporcu Feyzullah Aktürk ise, "Mutluyuz, gururluyuz. Çok şükür bu şampiyonluğa iyi bir hazırlığımız oldu. Son iki yılın Avrupa şampiyonu olarak katıldım ve bu yıl da şampiyon oldum. 3'te 3 yaptım. İnşallah ben de Taha ağabey gibi ileriye taşıdığım kadar başarılarımı taşımak istiyorum" diye konuştu.