Avrupa tehlikeye kulaç atıyor

Avrupa tehlikeye kulaç atıyor
Koronavirüsüyle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin kademeli olarak kaldırıldığı Avrupa’da yüksek sıcaklık da etkisini göstermeye başladı. Sıcaklığın artması ve plajların açılmasıyla beraber Avrupa...

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin kademeli olarak kaldırıldığı Avrupa’da yüksek sıcaklık da etkisini göstermeye başladı. Sıcaklığın artması ve plajların açılmasıyla beraber Avrupa ülkelerinde insanlar plajlara akın etti. Gazete Duvar’ın haberine göre Çarşamba günü Fransa’da tedbirlerin hafifletilmesinden birkaç gün sonra plajların açılmasıyla Bretonya bölgesinin kuzeybatısında bulunan Morhiban’da beş plaj, ziyaretçilerin sosyal mesafe kurallarına uymaması nedeniyle kapatıldı. Hollanda’danın kıyı şeridi Zelanda bölgesinde ise havaların ısınmasıyla beraber giriş çıkışlar yasaklandı. 1 Haziran’a kadar hafta sonları bölgeye girişler kapatıldı.
İspanya’da ise yerel yetkililer Barselona plajlarında belirlenen zaman aralıklarına uyulması için çağrıda bulundu. Ülkenin Valensiya bölgesinin kuzeyinde yer alan Canet d’en Berenguer’de yerel plajlarda 5 bin kişinin aynı anda bulunmasına izin verilecek.