Avrupa'da 'yeni normal' adımları: Sınırlar yeniden açılıyor

Avrupa'da 'yeni normal' adımları: Sınırlar yeniden açılıyor
Avrupa koronavirüsle mücadelede aldığı önlemleri hafifletmeye devam ediyor. Yeni normalde son olarak birçok Avrupa ülkesi sınır kontrollerini hafifletmeye başladı. Avrupa Birliği (AB) koronavirüs salgını nedeniyle kapattığı...

Avrupa koronavirüsle mücadelede aldığı önlemleri hafifletmeye devam ediyor. Yeni normalde son olarak birçok Avrupa ülkesi sınır kontrollerini hafifletmeye başladı. Avrupa Birliği (AB) koronavirüs salgını nedeniyle kapattığı sınırları dün açtı. Ancak sınırların açılmasının sonuçları merak ediliyor.


Önceki gün Almanya'da açık hava etkinlikleri başlamış, İtalya'da sinema salonları açılmış, Çekya'da maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Almanya, Kovid-19 salgını sebebiyle kara sınırlarında başlattığı kontrolleri dünden itibaren kaldırmaya başladı. İtalya'dan hava yoluyla gelenlere yönelik kontroller dün sonlandırıldı, İspanya'dan gelenlere yönelik kontrolleri ise 21 Haziran'da sonlandıracak. AB dışındaki ülkelere ise seyahat uyarıları 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.


FRANSA AVRUPA İÇİ SINIRLARI AÇTI
Fransa, salgın nedeniyle kapatılan Avrupa içi sınırlarını dün açtı, Avrupa dışı sınırlarını ise kademeli olarak 1 Temmuz'da açacak. Avrupa ülkelerinden Fransa'ya gelenlerin 14 gün karantinada kalma zorunluluğu kaldırılırken, mütekabiliyet esasına göre İspanya ve İngiltere'den gelenlere 14 gün karantinada kalmaları tavsiye edildi.


İSPANYA'DA TARİH 1 TEMMUZ
Belçika da dün itibariyle İngiltere, AB ve Schengen bölgesindeki 31 ülke vatandaşlarının ülkeye girmesine izin vermeye başladı. İspanya ise sınırlarını açan birçok Avrupa ülkesinden farklı olarak 1 Temmuz'dan itibaren yabancı turist kabul etmeye başlayacak.
Avusturya bugünden itibaren İtalya hariç birçok ülkeye sınır kısıtlamalarını kaldırıyor. Yunanistan da AB talimatları doğrultusundaki normalleşme adımları kapsamında 29 ülkeye uçuşları başlattı.

İSPANYA'DA İLK TURİSTİK SEFER
Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya’nın turistik kenti Mallorca’ya Almanya’dan aylar sonra ilk kez turistik sefer düzenlendi. Düseldorf’tan kalkan uçakta güvenlik önlemleri üst seviyede olsa da koltukların arasında mesafe bırakılmaması dikkat çekti. Danimarka da en azından altı gecelik konaklama rezervasyonu yapmaları koşuluyla İzlanda, Almanya ve Norveç’ten gelen turistlere izin vereceğini duyurdu.