Avrupa'daki 4 ülkeden AB'ye 'kalıcı ateşkes' mesajı: Gazze için net tutum alın

Avrupa'daki 4 ülkeden AB'ye 'kalıcı ateşkes' mesajı: Gazze için net tutum alın
İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, AB Konseyi Başkanı Michel'e göderdikleri mektupta, Brüksel'de düzenlenecek AB Konseyi zirvesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı net bir tavır alınmasını istedi.Gazze'ye...

İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, AB Konseyi Başkanı Michel'e göderdikleri mektupta, Brüksel'de düzenlenecek AB Konseyi zirvesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı net bir tavır alınmasını istedi.

Gazze'ye yönelik ablukasını sürdüren İsrail'in saldırılarında 18 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim'den bu yana sivilleri hedef almaya devam eden İsrail'in saldırılarına karşı Avrupalı bazı ülkelerden de tepkiler yükselmeye devam ediyor.

İspanya, Belçika, İrlanda ve Malta başbakanları, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'e mektup göndererek, 14-15 Aralık'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak AB Konseyi zirvesinde İsrail'in bombardımanı altında bulunan Gazze'deki duruma ilişkin net tavır alınmasını istedi.

AB dönem başkanlığı görevini aralık sonunda tamamlayacak İspanya ile 1 Ocak'ta bu görevi teslim alacak Belçika'nın öncülüğünde 4 başbakanın imzasının bulunduğu mektubun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'deki insani felakete acil çözüm bulunmasına ilişkin başlattığı girişimden etkilenerek gönderildiği belirtildi.

"Kalıcı ateşkes için AB ortak karar almalı"

Hamas'ın 7 Ekim'deki terör saldırılarını kınayan ve İsrail'in kendisini uluslararası hukuka uygun olarak savunabileceğini yineleyen 4 başbakan, diğer yandan kalıcı ateşkes, Gazze'de sivillerin korunması ve yardımların engelsiz şekilde ulaştırılmasının garanti edilmesi için AB'nin ortak karar alması gerektiğini savundu.

Diğer yandan Başbakan Sanchez'in İspanya'nın AB dönem başkanlığının yıl sonunda sona ermesi dolayısıyla 13 Aralık'ta Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapacağı kaydedild