Ayhan Bilgen HDP’den istifa etti

Ayhan Bilgen HDP’den istifa etti
Halkların Demokratik Partisi’nin eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisinden istifa etti.HaberTürk televizyonunda konuşan Bilgen, istifasına gerekçe olarak HDP’nin 7 Haziran 2015’teki seçimlerden sonra...

Halkların Demokratik Partisi’nin eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisinden istifa etti.

HaberTürk televizyonunda konuşan Bilgen, istifasına gerekçe olarak HDP’nin 7 Haziran 2015’teki seçimlerden sonra “yapılan hatalarla yüzleşememesini” gösterdi.

Bu süreçte HDP’nin “vahim hatalar” yaptığını savunan Bilgen, “Suruç’taki patlama, Ankara’daki Gar saldırısı gibi 1 Kasım’a giden süreçte yaşananlar siyasetin tıkanmasının göstergeleridir” dedi.

Bilgen, Twitter hesabından yaptığı, “Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için iyi niyetle, özveriyle mücadele eden herkese başarılar diliyorum” paylaşımıyla istifa mektubunu paylaştı. HDP’li “gibi görünen” kişiler tarafından sosyal medyada iftira, hakaret ve karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Bilgen, HDP’yi açıklama yaparak bu kampanyaya son vermeye çağırdı.

Bilgen, Eylül 2020’de tutuklandıktan sonra Haziran 2021’de serbest bırakılmıştı. Bilgen’in yönettiği Kars Belediyesi’ne de kayyum atanmıştı.