Ayhan Bora Kaplan'ın sevgilisi MASAK raporuna girdi

Ayhan Bora Kaplan'ın sevgilisi MASAK raporuna girdi
Ayhan Bora Kaplan'ın eşi Nazlı Kaplan'ın yanı sıra sevgilisi Ceren Binnur Kara üzerinden de mal varlığını akladığı ortaya çıktı.Ayhan Bora Kaplan ve yönettiği suç örgütüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kaplan’ın,...
Ayhan Bora Kaplan'ın eşi Nazlı Kaplan'ın yanı sıra sevgilisi Ceren Binnur Kara üzerinden de mal varlığını akladığı ortaya çıktı.

Ayhan Bora Kaplan ve yönettiği suç örgütüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Kaplan’ın, eşi Nazlı Kaplan’ın yanı sıra sevgilisi Ceren Binnur Kara üzerinde de mal varlığını akladığı anlaşıldı.

Mal varlığını aklamak için 26 ismi kullandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ayhan Bora Kaplan örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 21 şüpheli "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan yakalanmıştı. Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, hazırlanan 423 sayfalık MASAK raporu, Kaplan’ın, mal varlığını aklamak için 26 ismi kullandığı anlaşıldı.

Kaplan; Agriola Tarım AŞ, hamburger zinciri şirketi olan Dexas Gıda AŞ ve Eymen Yiyecek İçecek AŞ şirketini 38 yaşındaki eşi Nazlı Kaplan adına kaydetti. SGK kayıtlarına göre, sekreterlik ve garsonluk yaptığı anlaşılan Nazlı Kaplan’ın adına biri villa iki gayrimenkulün de olduğu anlaşıldı.

Sevgilisinin adına da mallarını kaydettiği ortaya çıktı

Kaplan'ın, plakasını sevgilisi adına aldığı lüks otomobile el konuldu.

Ayhan Bora Kaplan’ın, eşi yanı sıra sevgilisi Ceren Binnur Kara (34) adına da mallarını kaydettiği anlaşıldı. Kara’nın, Kaplan’ın sevgilisi olduğu bilgisi MASAK raporunda yer aldı. Kaplan’ın, Kara adına lüks bir BMW otomobil aldığı, yeme içme sektöründe faaliyet gösteren CBK Yiyecek İçecek isimli şirketi kurduğu anlaşıldı. Soruşturma ile birlikte şirkete kayyum atandı otomobile de el konuldu.

AKP Ankara il yöneticisi adına çok sayıda şirket

MASAK raporuna göre, Ayhan Bora Kaplan’ın mal varlıklarını aktardığı bir diğer isim ise, kendisi gibi tutuklu bulunan AK Parti Ankara il yöneticisi Barış Kurt oldu. Raporda, Kurt adına görünen çok sayıda şirket, lüks otomobil ile biri villa 15 gayrimenkulün, Kaplan’a ait olabileceği kaydedildi. Bu arada Barış Kurt, Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının darp edip dişlerini söktükleri Erkan Doğan’a yönelik eylemlerin azmettirici olmakla suçlanıyor.

Rapora göre, Kaplan’ın mal varlığını akladığı isimler arasında Salih Durbaba, Ozan Can Yıldız, eniştesi Hasan Çalış, tutuklu durumdaki Fethi Koyuncu, Koyuncu’nun kız kardeşleri B. ve Y. Koyuncu, Tansel Aktan ile Azeri asıllı eşi Samira Ağayeva Aktan, Cemil Kumaşçıoğlu, kuyumcu Kürşat Tan Hakbilir ile iş kadını Nihal Akbaba gibi 26 isim yer aldı.