Aynı IŞİD emiri 4 defa yakalandı

Aynı IŞİD emiri 4 defa yakalandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in Türkiye emiri olduğunu belirttiği Mahmut Özden’in saldırı ve bazı siyasileri kaçırma hazırlığındayken yakalandığını açıkladı. Soylu’nun açıkladığı Özden’in daha...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in Türkiye emiri olduğunu belirttiği Mahmut Özden’in saldırı ve bazı siyasileri kaçırma hazırlığındayken yakalandığını açıkladı. Soylu’nun açıkladığı Özden’in daha önce de 3 kez yakalanıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, IŞİD emiri Mahmut Özden’in evinde ve diğer yerlerde yapılan aramalarda dijital materyallere ve bilgisayarlara el konulduğunu belirtti. Soylu “Elde edilen bilgilere göre, gerek Irak ve Suriye’den sürekli talimatlar aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturmak suretiyle Türkiye’de eylemler ve hareketlilik ortaya koyacağı belirlendi. Şu anda onunla bağlantılı elimizde sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu.” dedi.
Soylu’nun açıklamasının ardından IŞİD emiri Özden’in daha önce de 3 kez yakalandığı ortaya çıktı. İlk olarak 21 Eylül 2017’de 6 kişiyle birlikte gözaltına alınan Özden, IŞİD emiri olarak suçlansa da, bir süre sonra serbest bırakıldı. 2018 ve 2019’da da birer kez daha IŞİD emiri olarak yakalanan Özden, dolandırıcılık, haraç ve örgüt yöneticiliğiyle suçlandı ancak her seferinde serbest kaldı.