Aysu Türkoğlu Cook Boğazı geçişini rekor sürede tamamladı

Aysu Türkoğlu Cook Boğazı geçişini rekor sürede tamamladı
Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'nın zorlu su yollarından biri olan Cook Boğazı'nı başarıyla geçti. Türkoğlu'nun bu başarısı, "Oceans Seven" serisine dahil edilen bir diğer zorlu su yolculuğunu temsil ediyor.Aysu Türkoğlu, Türkiye...
Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'nın zorlu su yollarından biri olan Cook Boğazı'nı başarıyla geçti. Türkoğlu'nun bu başarısı, "Oceans Seven" serisine dahil edilen bir diğer zorlu su yolculuğunu temsil ediyor.

Aysu Türkoğlu, Türkiye saatiyle sabah 09.00'da yaklaşık 13 derece soğuk sulara adım attı ve akşam saatlerinde başladığı bu zorlu yolculuk boyunca 27 kilometrelik parkuru tamamlamak için mücadele etti.

Bu büyük başarıyı 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamlayan Türkoğlu, bitiş noktasına ulaştığında yanındaki ekip üyeleri tarafından heyecanla karşılandı.

Türkoğlu, finiş noktasına ulaştığında Türk bayrağını açarak bu özel anı kutladı ve sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak takipçileriyle paylaştı.

''Aysu, azmin ve mücadelen genç sporculara örnek oluyor''

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da genç sporcu Aysu Türkoğlu'nu sosyal medyadan tebrik etti. İmamoğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Tebrikler Aysu, azmin ve mücadelen genç sporculara örnek oluyor.''

"En genç Türk" unvanı

Yüzme alanındaki başarılarıyla tanınan Aysu Türkoğlu, daha önce 30 Temmuz 2022'de İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek "en genç Türk" unvanını kazanmıştı.

"İlk Türk kadını ve en genç Türk sporcu"

Ayrıca, geçen yıl 9 Ağustos'ta yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki Kuzey Kanalı'nı 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçmiş ve "İlk Türk kadını ve en genç Türk sporcu" olarak tarihe geçmişti.