Az test az vaka

Az test az vaka
Koronavirüs tehlikesine rağmen miting gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk adresi Oklahoma eyaletinin Tulsa kentiydi. Katılımın az olduğu mitingde konuşan Trump, koronavirüs testlerinin azaltılması talimatı verdiğini...

Koronavirüs tehlikesine rağmen miting gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk adresi Oklahoma eyaletinin Tulsa kentiydi. Katılımın az olduğu mitingde konuşan Trump, koronavirüs testlerinin azaltılması talimatı verdiğini belirterek, “Daha çok test yaptığınızda daha çok vaka bulacaksınız" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Trump, 2 milyon 250 binden fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ABD’de miting gerçekleştirirken, Tulsa’daki mitingde maske takma zorunluluğu yoktu.
Koronavirüs testinin iki uçlu bir kılıç olduğunu söyleyen Trump, yetkililerden test sayısını düşürmesini istediğini belirtti. Trump, “Bugüne kadar 25 milyon kişiyi test ettik, muhtemelen herkesten 20 milyon fazla. Bu derecede test yaptığınızda daha çok insan bulacaksınız, daha çok vaka bulacaksınız. Bu yüzden benim ekibe "Lütfen test işini yavaşlatın" dedim" diye konuştu.
Trump’ın tepki çeken sözlerinin ardından açıklama yapan Beyaz Saray, ““Asla yanında çalışanlara ve konuyla ilgisi olanlara test sayısını yavaşlatmayı önermedi. Çok hızlı bir şekilde yaptığımız 25 milyon testten aşırı derecede mutlu. Trump’ın şaka yaptığı aşikar” dedi.
6 GÖREVLİDE KORONAVİRÜS
Ayrıca Trump’ın seçim mitingini organize eden 6 kampanya yetkilisinin koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Testi pozitif çıkanlar karantinaya alınırken, diğer görevlilerin tamamına test yapılacağı belirtildi.

Mitinge katılım az oldu

Öte yandan Cumhuriyetçilerin merkezi haline gelen Tulsa’daki mitinge katılım az oldu. Trump büyük hayal kırıklığı yaşarken, 19 bin kişilik kongre merkezinin sadece üçte ikisi doldu. Katılımın az olmasına gerekçe olarak, TikTok kullanıcısı ve K-pop hayranı olan yüzlerce gencin protesto amacıyla çok sayıda sahte bilet alması gösterildi.