Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ilk resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ilk resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede 7 Şubat'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk resmi ziyareti için Türkiye'ye geldi.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede 7 Şubat'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk resmi ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine olumlu yanıt veren Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 18-19 Şubat 2024 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Aliyev'in Azerbaycan'da 7 Şubat'ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yurt dışına gerçekleştirdiği ilk ikili ziyaret olacak" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"19 Şubat Pazartesi günü yapılacak görüşmelerde, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra, güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır"