Aziz Çelik müjdenin aylık getirisini hesapladı: Buna mı müjde diyorsunuz

Aziz Çelik müjdenin aylık getirisini hesapladı: Buna mı müjde diyorsunuz
Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşı banka promosyonlarına ilişkin Erdoğan'a, "Buna mı müjde diyorsunuz?" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi...
Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşı banka promosyonlarına ilişkin Erdoğan'a, "Buna mı müjde diyorsunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Gelişmeyi 'müjde' olarak duyuran Erdoğan, "Diğer bankaların da katılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın ardından bir açıklama da Bakan Vedat Işıkhan'dan gelmişti. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Işıkhan, "Kamu bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemeleri, alınan aylık miktarına göre 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirlendi. Türkiye Yüzyılı’nın emektarları kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalar sürerken; Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

Çelik, "Buna mı müjde diyorsunuz?" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Emekliye aylık 222 TL promosyon! Müjde bu mu! Emeklilere promosyon ödemesi yeni bir uygulama değil! Yıllardır var. Bütün bankalar veriyor. Emeklinin kendi parasının karşılığı. Hükümetin lutfu değil!

Dahası kamu bankaları yıllarca emeklilere düşük promosyon ödedi ve emeklileri mağdur etti. Şimdi emeklilerin çoğuna 8 bin lira ödenecek. Çünkü emeklilerin çoğu en düşük düzeyden aylık alıyor. Yanlış anlaşılma olmasın! 3 yıl için (36 ay için) 8 bin lira ödenecek! Aylık 222 TL ediyor! Buna mı müjde diyorsunuz?"