Babacan’dan iktidara ‘ekonomi’ tepkisi: 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler onlar da beceremez

Babacan’dan iktidara ‘ekonomi’ tepkisi: 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler onlar da beceremez
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum programında iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. Babacan, “10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler koysunlar bugün ekonominin başına, onlar da beceremez. Çünkü ülkeyi...
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum programında iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. Babacan, “10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler koysunlar bugün ekonominin başına, onlar da beceremez. Çünkü ülkeyi yöneten, tek imza ile kafasına eseni yapan insanın artık hukuka, anayasaya bağlılığı yok" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum’da; “Ülkenin başındaki insan ‘Önce hukuk, önce adalet’ demedikten sonra, ekonomi yönetiminin başına kimi getirseniz getirin yapamaz, beceremez, olmaz. 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler koysunlar bugün ekonominin başına, onlar da beceremez. Çünkü ülkeyi yöneten, tek imza ile kafasına eseni yapan insanın artık hukuka, anayasaya bağlılığı yok" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları için Çorum’a gitti. Babacan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Devletin dini adalettir. Adalet olmadan ne yaparsanız yapın başarılı olamazsınız. İşte hükümet... Ne yaptı? Baktı ekonomide iyice çuvalladı, iyice batırdı. Çözse çözse bunu Ali Babacan çözer ama şimdi o da başka bir partinin genel başkanı. Üstelik sıkı da muhalefet yapıyor. Bari Ali Babacan’a yakın kim vardı?... Hani ‘Yavuz atın yanında olan ya huyundan ya suyundan’ derler ya. ‘Onun yanında olan kim var?’ dedi. Bizim yakın çalışma ekibimizden bir arkadaşımızı aldı ekonominin başına koydu. Ne oldu? 10 ay geçti 10 ay. Enflasyon düştü mü, düşmedi. Faiz kat kat arttı mı, arttı. Emeklimiz, çiftçimiz, asgari ücretlimiz geçen seneye göre bu sene çok daha zor durumda mı, öyle. Çünkü ülkenin başındaki insan ‘Önce hukuk, önce adalet’ demedikten sonra, ekonomi yönetiminin başına kimi getirirseniz getirin yapamaz, beceremez, olmaz. 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler koysunlar bugün ekonominin başına, onlar da beceremez. Çünkü ülkeyi yöneten, tek imza ile kafasına eseni yapan insanın artık hukuka, anayasaya bağlılığı yok. Onun için üzülerek söylüyorum, olmayacak. İçim yanarak söylüyorum, bunların başarısızlığına sevinme durumumuz olamaz. Çünkü hükümetin başarısızlığı milletimizin sıkıntısı demektir. Milletimizin canının yanması demektir. Biz DEVA Partisi’ni onun için kurduk, onun için yola çıktık. Onun için bizim çok güçlü bir hukuk ekibimiz var.”