BAE ile buzlar eridi, Erdoğan ziyaretten mutlu ve umutlu

BAE ile buzlar eridi, Erdoğan ziyaretten mutlu ve umutlu
FETÖ’nün başarısız darbe girişimi “15 Temmuz’un finansörü” olmakla suçlanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkiler geliştirilirken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ortak hedefin ikili ilişkileri her alanda çok daha...

FETÖ’nün başarısız darbe girişimi “15 Temmuz’un finansörü” olmakla suçlanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkiler geliştirilirken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ortak hedefin ikili ilişkileri her alanda çok daha üst seviyelere taşımak olduğunu bildirdi ve iş insanlarını Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti.

Erdoğan, dün Emirates Palace’ta, BAE’li iş insanları ve yatırımcılarla yaptığı toplantıda, ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırımların artırılması konusunda güçlü müşterek bir iradeye sahip olduklarını ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’nin Körfez bölgesindeki başlıca ticaret ortağı olduğunun altını çizen Erdoğan, ikili ilişkilerde duraksama yaşanan dönemde dahi ticari ilişkilerin hacmini koruduğunu, özel sektörler arasındaki ortaklıkların canlılığını muhafaza ettiğini kaydetti.

TÜRKİYE YATIRIM İÇİN CAZİP MEVZUATA SAHİP
Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin giderek arttığını vurgulayan Erdoğan, daha önce Türkiye’yi tercih etmiş şirketlerin de Türkiye’yi üretim, ihracat ve yönetim merkezi olarak gördüğünü, bu kapsamda yatırımlarını genişlettiğini ifade etti.

Türkiye’nin iş kurma ve yapma fırsatları bakımından son derece cazip bir mevzuata ve uygulamaya sahip olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye’nin altyapı ortamını iyileştirmeye yönelik adımlarının ve ulaştırma koridorlarını birleştiren hamlelerinin, uluslararası yatırımcılara ilave fırsatlar sunduğunu bildirdi.

Erdoğan, “Ticaret Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Finans ve Dijital Dönüşüm Ofislerimiz, diğer kurumlarımız, yeni yatırım projelerinizde sizlere gereken her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.