Bahçeli eve dön dedi Akşener jet hızında yanıt verdi

Bahçeli eve dön dedi Akşener jet hızında yanıt verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlarını parti genel merkezinde topladı. Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, geçen 1 yılı değerlendirirken, yeni döneme ilişkin de mesajlar verdi.Bahçeli,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlarını parti genel merkezinde topladı. Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, geçen 1 yılı değerlendirirken, yeni döneme ilişkin de mesajlar verdi.
Bahçeli, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve CHP ile “millet ittifakı” içinde yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bir kez daha “evine dön” çağrısı yaptı.
Meral Akşener ise Bahçeli’nin bu çağrısına Twitter’dan, “Genel Merkez’deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum” mesajı atarak yanıt verdi.
AİHM KARARLARINI TANIMIYORUZ, TAKMIYORUZ
AİHM’in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kararına da tepki gösteren Bahçeli, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin terörist Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını dayatan en son kararını tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz. Milli iradeye ve Türk mahkemelerine hakareti reddediyoruz” görüşünü dile getirdi. İspanya’da Batasuna’ya ne yapıldıysa Türkiye’ye de aynısının yapılması gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Avrupa’ya gelince hukuk diyenler, bize gelince terörist hukuku icat etmişlerdir” dedi.
REFORMLARA DESTEK
Seçimlerin zamanında yapılacağını ve partisinin adayının Erdoğan olduğunu bir kez daha vurgulayan Bahçeli, 2021’in “reform yılı” olacağını söyledi.
Bahçeli, “TBMM çatısı altında PKK’lı istemiyoruz” diyerek hedef aldığı HDP’nin kapatılması çağrısını yineledi. Gazetecilerin HDP’nin kapatılması için suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları yönündeki sorusu üzerine ise Bahçeli, öncelikle önerilerine yönelik atılacak adımları bekleyeceklerini, daha sonra gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.