Bahçeli: "Türkiye’ye sıkılan her kurşunun koçbaşı ABD’dir!"

Bahçeli: "Türkiye’ye sıkılan her kurşunun koçbaşı ABD’dir!"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün, KKTC Pile Yol Projesi'ne müdahale etmesi ve ABD'nin Suriye’nin kuzeyinde verdiği silah eğitimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Kuzey...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün, KKTC Pile Yol Projesi'ne müdahale etmesi ve ABD'nin Suriye’nin kuzeyinde verdiği silah eğitimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde bulunan Pile köyü ve KKTC ulaşımını kolaylaştırmak için başlattığı Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ne BM askerleri müdahale etmiş, bölgeye giren BM araçları KKTC dozerleriyle itilerek alandan çıkarılmaya çalışılmıştı.

TIKLAYIN: KKTC Pile-Yiğitler Yol Projesi’ne müdahale eden BM güçlerine ait araçlar dozerlerle sürüldü!

MHP lideri Bahçeli'nin konuyla ilgili açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan yol projesine, nereye ve kimlere hizmet ettiği az çok belli olan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün haksız ve hukuksuz şekilde müdahil olması tam manasıyla ilkelliktir.

Pile halkının taleplerini karşılamak amacıyla KKTC hükümetinin yol yapım faaliyetine Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün karşı çıkması, beton blokların proje sahasına yerleştirilmesi kaos ve kutuplaşmaya açıktan destek olmak ve çanak tutmaktır.

"KKTC hükümetine desteğimiz tamdır"

Barış Gücü’nün Rumların tahrik ve telkiniyle ortamı germesi sorumsuzluktur.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü unsurlarına layık oldukları cevabı veren, fütursuz engelleme girişimlerini bertaraf eden KKTC hükümeti haklıdır, yapılan müdahale ve muameleler doğrudur, son tahlilde desteğimiz tamdır.

Birleşmiş Milletler, Rumların karanlık emellerine hizmetten, Kıbrıs’ın barış ve huzurunu bozucu teşebbüslerden derhal vazgeçmelidir.

Aksi halde sözde Barış Gücü’nün varlığı gayri meşru sayılacak, nitekim hiçbir saygınlığı ve bağlayıcılığı da kalmayacaktır.

"ABD, terörizme kuluçka işlevi görmektedir"

Kıbrıs’ta bu gerginlik ortadayken, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’li teröristlere silah eğitimi vermesi, üstelik Kamışlı’da terör örgütüyle ortak tatbikat düzenlemesi sınırlarımızın mücavir alanlarına yuvalanmış düşmanlığın ayan beyan göstergesidir.

ABD’nin sabırları taşıran sözde taktik ve stratejik adımları terörizme kuluçka işlevi görmektedir.

Bu ülke dostluk ve müttefiklik ilişkilerini pervasızca çiğnemektedir.

Geldiğimiz bu aşamada terörle mücadele esas itibariyle arkasındaki güçlerle mücadeleye sabitlenmiş ve kilitlenmiştir.

ABD’nin eğitip donattığı teröristleri Suriye’nin petrol varlığı etrafında konuşlandırması kan dökerek kaynak devşirmenin şeytani formülüdür.

Teröre destek vermek alçak bir terör yöntemidir.

Kaldı ki bölücü terör örgütünün hunhar sahibi bellidir.

Bu kapsamda Türkiye’ye sıkılan her kurşunun, yapılan her ihanetin koçbaşı ABD’dir.

Milliyetçi Hareket Partisi, ABD’yi terörle arasına kesin çizgilerle mesafe koymaya ve Suriye’den derhal çekilmeye davet etmektedir.

Şayet sınırlarımızın diğer bölgelerinde, ABD takviyeli husumet kuşatması devam ederse günü geldiğinde akıbetin nelere yol açacağını, iki ülke arasındaki görüş ve temas hattındaki mesafenin sıfıra düşmesi halinde nasıl bir hesaplaşmanın yaşanacağını bugünden kestirmek elbette mümkün olmayacaktır."