Bahçeli yine AYM’ye ayar verdi

Bahçeli yine AYM’ye ayar verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TİP milletvekili Ahmet Şık’a hitaben “Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu” dedi.Devlet Bahçeli bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TİP milletvekili Ahmet Şık’a hitaben “Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu” dedi.
Devlet Bahçeli bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılan Şık hakkında ağır sözler sarf etti. Şık hakkında «hain», «alçak», «soysuz» gibi ifadeler kullanan Bahçeli, «HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz» dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Şık’ın “Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloğu vatansever ve ben terörist isem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var” şeklindeki açıklaması nedeniyle resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
HDP’Yİ KAPATMA DAVASI
Partisinin haftalık meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, HDP’ye yönelik kapatma davasının dosya eksikliklerinin giderilmesinin ardından yeniden açıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Bundan sonra bütün gözler AYM’ye (Anayasa Mahkemesi) çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. Türkiye vatan topraklarında ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı kazanmış olduğu muazzam üstünlüğü TBMM’de kaybedemez hiç kimse de bu kayba hizmet edemez.”