Bahçeli yine tampon oldu

Bahçeli yine tampon oldu
Pandemi sürecinin devam etmesiyle birlikte geçen yıl yarım kalan eğitim öğretim dönemi, bu yıl (2020-2021) 31 Ağustos’ta kademeli olarak ve uzaktan telafi eğitimiyle başladı. Fakat milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitim için...

Pandemi sürecinin devam etmesiyle birlikte geçen yıl yarım kalan eğitim öğretim dönemi, bu yıl (2020-2021) 31 Ağustos’ta kademeli olarak ve uzaktan telafi eğitimiyle başladı. Fakat milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitim için yönlendirildiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Sisteme girmek isteyen öğretmenler ve öğrenciler ‘Çok kalabalık’ uyarısıyla karşılaştı. Daha önce yaptığı konuşmada yeni döneme hazır olduklarını ve uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesinin Türkiye olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk ise sistemin çökmesine ilişkin, “Bu aslında olumlu bir haber” dedi.
Sosyal medyada tepkiler beraberinde gelirken, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bakan Selçuk’a destek verdi. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ’’Üstün bir gayret gösteren Milli Eğitim Bakanımızı ve mesai arkadaşlarını hassaten kutluyor, başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.