Bahçeli'den İYİ Parti'ye sürpriz "yerel seçim" çağrısı!

Bahçeli'den İYİ Parti'ye sürpriz "yerel seçim" çağrısı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'yle ittifak olma çağrısında bulundu.Bahçeli'nin teklifini MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'a gönderdiği...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'yle ittifak olma çağrısında bulundu.

Bahçeli'nin teklifini MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'a gönderdiği mesajla duyurdu:

“Sayın Genel başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti'ye yeni bir çağrını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar: 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına!'"

Hande Fırat, Özdemir’in mesajını şöyle aktardı:

"‘Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp daha sonra İYİ Parti bünyesine geçem isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine sayın Genel başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti’ye yeni bir çağrını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar: 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına!'"

İYİ Parti'den ilk yanıt

Bunun üzerine ilk yanıt, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dan geldi:

Devlet Bey üçüncü bir yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal islamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur, bize gerek yok.

"26 Ağustos'u bekleyin"

İYİ Parti Kocaeli Miletvekili Lütfü Türkkan'ın sosyal medyada paylaştığı bir mesaj ise dikkati çekti:

"Herkes 26 Ağustos'u beklesin..!"

CNN Türk'te İYİ Parti'ye FETÖ yakıştırması

Öte yandan programda konuşan Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, İYİ Parti'nin karar verirken FETÖ'den bağımsız hareket edemeyebileceğini iddia etti. Moderatör Hande Fırat da bu yaklaşımı destekledi.

Özdemir, "Kritik soru FETÖ'nün tavrı. İYİ Parti içerisinde ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz" derken Özdemir'e destek veren sunucu Hande Fırat, "Ya da ne kadar etkili olduğunu göreceğiz. Belki de Akşener yetti kardeşim diyecek" ifadelerini kullandı.