Bahçeli’den ‘koruyucu aile’ mesajı

Bahçeli’den ‘koruyucu aile’ mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendi adını taşıyan Vakfı aracılığıyla depremin vurduğu 10 ilden birer çocuğun beslenme, eğitim gibi temel ihtiyaçları ile iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi destek sağlayacaklarını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendi adını taşıyan Vakfı aracılığıyla depremin vurduğu 10 ilden birer çocuğun beslenme, eğitim gibi temel ihtiyaçları ile iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi destek sağlayacaklarını açıkladı.

Bahçeli açıklamasında, özetle şunları vurguladı: “10 ilimizi etkileyen ikiz deprem sonrası 283 binden fazla aile, refakatçisi olmayan afetzede çocuklarımıza koruyucu aile olmak maksadıyla devreye girmiştir. Bu asil davranış takdir ve tebrik edilecek bir insani haslet olup memnuniyet vericidir. Kurucusu olduğum Devlet Bahçeli Vakfı olarak, ‘Büyük Felaketin Mucize Çocuklarına’ sahip çıkmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, gözyaşlarını silmek, acılarını dindirmek, iyi yetişmelerini temin etmek amacıyla biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Buna göre afet bölgesi ilan edilen illerimizin her birinden; eğer varsa ailelerinin müsaadesi, yoksa devletin yetkili kurumlarının onayıyla, 0-5 yaş grubunda bulunan bir evladımızın insani sorumluluğunu fedakarca üstlenmeye hazır olduğumuzu açıklıyorum. Bu yaş gurubundaki yavrularımızın beslenme ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi desteği sağlamaya kararlıyız.”