Bak sen şu işe, hafızasını kaybetmiş

Bak sen şu işe, hafızasını kaybetmiş
Ankara’da 30 Aralık’ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 18 kişinin tutuklandığı soruşturma sürüyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, tutuklu bulunan Çağlar Zorlu,...

Ankara’da 30 Aralık’ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 18 kişinin tutuklandığı soruşturma sürüyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, tutuklu bulunan Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Tolgahan Demirbaş arasındaki ilişkiyi anlatarak, eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Demirbaş’ın, cinayetten 9 ay önce Sinan Ateş’in peşinde olduğunu, Ankara’da şubeleri olan bir kafenin sahibi olan Aytaç Ataç’ın tanıştırdığı eski MİT elemanı olduğu belirtilen Çağlar Zorlu’dan Ateş’in konum bilgisi için yardım istediğini, onun da yardım ettiğini yazdı.

DELİLLERİ KARARTMIŞLAR
Terkoğlu yazısında Ataç ile Zorlu arasındaki telefon konuşmasına da yer verdi. Yazıya göre, Zorlu, Aytaç’ın kendisini cinayet günü aradığını ve “Ateş öldürüldü, sana bir şeyler sorulmuştu ya, onların hepsini sil dediğini” anlattı. Terkoğlu, Zorlu’nun ifadesi gösteriyor ki cinayetin ardından Ataç, Demirbaş ile Zorlu arasındaki mesajları, yani delilleri ortadan kaldırmak istemiş.

“DEMİRBAŞ’I KİM KORUYOR?”
Terkoğlu, cinayet günü Demirbaş’ın Ataç’ı arayarak çiftliğinin boş olup olmadığını sormasına işaret ederek “Yoksa cinayetin tetikçiliğini yapan, bulunamayan Eray Özyağcı, ilk o çiftliğe mi götürüldü?” diye sordu. Terkoğlu “Rahatça söyleyebilirim ki Demirbaş’ı koruyan bir güç var!” diye yazdı.

KEŞİFÇİ YAKALANIP BIRAKILMIŞ
DW Türkçe’den Alican Uludağ da Sinan Ateş cinayeti öncesinde bölgede keşif yapan bir şüphelinin polis kontrolünde yakalandığını, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle teslim edildiği cezaevinden, aynı gün açık cezaevine sevk edilerek serbest bırakıldığını yazdı.

“COVID NEDENİYLE HAFIZA KAYBI YAŞADIM”
Cinayette Ankara ve İstanbul grubu arasındaki bağlantıyı sağladığı iddia edilen ve bu nedenle tutuklanan MHP’li Avukat Serdar Öktem’in ise telefonunun şifresini, “hatırlamadığını” ileri sürerek savcılıkla paylaşmadığı öğrenildi. Öktem, COVID rahatsızlığı geçirdiğini, hafıza kaybı yaşadığını öne sürdü.