Bakan Fidan: Filistin'de ateşkese ulaşılması konusunda çaba var

Bakan Fidan: Filistin'de ateşkese ulaşılması konusunda çaba var
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini ve Ramazan ayından önce Filistin'de ateşkese ulaşılması için çaba harcandığını belirtti.Antalya Diplomasi...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini ve Ramazan ayından önce Filistin'de ateşkese ulaşılması için çaba harcandığını belirtti.

Antalya Diplomasi Forumunun sona erdiği bildirilen programda 148 ülkeden 19 devlet ve hükümet başkanı, 2 özerk yönetim başkanı, 64 bakan ve diğer katılımcıların yer aldığı ifade edildi.

Fidan, forumda gerçekleştirilen oturumlarda farklı konuların tartışıldığını ve yoğun ikili görüşmeler gerçekleştirildiğini aktardı. Özellikle Gazze'deki durumun ele alındığı bir panelde, Filistin ve Mısır Dışişleri Bakanları ile birlikte Gazze konusunu ele aldıklarını ifade etti.

[caption id="attachment_579544" align="aligncenter" width="594"] DISISLERI BAKANI HAKAN FIDAN, ANTALYA DIPLOMASI FORUMU’NUN KAPANISINDA KONUSMA YAPTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)[/caption]

Fidan, Türk diplomasisinin etkisini göstermek için yoğun çaba sarf edildiğini ve tüm insanlığın ortak meselelerinin masaya yatırıldığını vurguladı. Ayrıca, Fidan'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede, bölgesel gelişmeler ve Suriye'deki durumun ele alındığı ve Suriye konusunun yakından tartışılması gerektiği belirtildi. Ukrayna ile Rusya arasında ateşkesin başlaması gerektiği çağrısı yapan Fidan, bu çatışmanın sona ermesinin zamanının geldiğini dile getirdi.