Bakan Göktaş: Türkiye, artık beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe merkezi haline geldi

Bakan Göktaş: Türkiye, artık beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe merkezi haline geldi
Bakan Göktaş, Türkiye'nin gençlerin dehası ve azmiyle önemli eserlere imza atan bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, savunma sanayi, yerli otomobil ve uzay çalışmaları gibi alanlarda beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe...
Bakan Göktaş, Türkiye'nin gençlerin dehası ve azmiyle önemli eserlere imza atan bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, savunma sanayi, yerli otomobil ve uzay çalışmaları gibi alanlarda beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yetiştirdiği gençlerin insanlığa hizmet eden ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getiren seçkin kadroları oluşturacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise bölgesel kariyer fuarlarının katılımının hızla arttığını belirterek, Türkiye'nin gençlere yönelik desteklerinin ve kariyer olanaklarının çeşitliliğinin her geçen gün arttığını ifade etti.

Bakan Göktaş ve beraberindekilerin fuarı gezmesinin ardından, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, Eskişehir'e yönelik aile ve yaşlı hizmetlerine yönelik 605 milyon lira kaynak ayırdıklarını, bu kapsamda huzurevleri ve engelsiz yaşam merkezlerinin çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, mart ayında 500'e yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınına yönelik atama yapılacağını ifade etti.