Bakan Işıkhan'dan memur ve emekli zammı açıklaması

Bakan Işıkhan'dan memur ve emekli zammı açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız''...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız'' dedi.

Bakan Işıkhan, 1 Ağustos'ta başlayacak memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı mali ve sosyal haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerine katılma durumunun sorulması üzerine, "Tabii tabii. Zaten bakanlık olarak bizim sorumluluğumuzda yapacağız" dedi. Işıkhan, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız'' dedi. (DHA)

Memur-Sen pazarlığı yüzde 110'dan açtı

2024-205 döneminde geçerli olacak 7. Dönem toplu sözleşme için dün Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2 yıllık süreç için yüzde 110 maaş zammı talep etmişti. Yalçın ayrıca memurlara verilen seyyanen zammın, memur emeklilerine de yansıtılmasını istemişti.

Yalçın, memurlara yönelik olarak kira desteği talebini de belirtti.