Bakan Kacır: Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adrestir

Bakan Kacır: Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adrestir
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir adres olduğunu vurguladı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Haier'in yeni pişirici ürünler fabrikası ve Ar-Ge merkezinin açılışında...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir adres olduğunu vurguladı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Haier'in yeni pişirici ürünler fabrikası ve Ar-Ge merkezinin açılışında konuşan Kacır, beyaz eşya sektöründeki yatırımların Türkiye'nin küresel pazardaki konumunu güçlendirdiğini belirtti. Türkiye'nin sanayiye ve yeşil teknolojiye destek vereceğini ifade eden Kacır, Türkiye'nin yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adres olduğunu vurguladı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir adres olduğunu vurguladı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde Haier'in yeni pişirici ürünler fabrikası ve Ar-Ge merkezinin açılışında konuşan Kacır, beyaz eşya sektöründeki yatırımların Türkiye'nin küresel pazardaki konumunu güçlendirdiğini belirtti.

Türkiye'nin sanayiye ve yeşil teknolojiye destek vereceğini ifade eden Kacır, Dünya Bankası iş birliğiyle hayata geçirilecek olan 'Türkiye Yeşil Sanayi Projesi' ile 450 milyon dolarlık finansmanın sanayicilere, KOBİ'lere ve yeşil teknoloji girişimlerine sunulacağını aktardı. Türkiye'nin rekabetçi iş ortamı, cazip teşvik paketleri, istikrarlı finansal altyapısı ve makroekonomik dengesiyle yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adres olduğunu belirten Kacır, ülkeye yatırım yapan her girişimcinin bu kararının meyvelerini toplamaya devam edeceğini vurguladı.

Bakan Kacır, Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirecekleri ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ ile 450 milyon dolarlık finansmanı sanayicilere, KOBİ'lere ve yeşil teknoloji girişimlerine sunacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Türk sanayisini yeşil dönüşümde örnek ve öncü hale getiriyoruz. Avrupa’nın sınırda karbon düzenlemesiyle uyumlu bir ulusal emisyon ticaret sistemi kurmak üzere de çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki dönemde de beyaz eşya sektörümüzün gücüne güç katacak politikaları hayata geçirmeye devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Türkiye, rekabetçi iş ortamı, cazip teşvik paketleri, istikrarlı finansal altyapısı ve makroekonomik dengesi ile yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adresidir. Yatırım yaparak Türkiye'nin parlak geleceğine inanan her girişimci, her işletme bu kararının meyvelerini toplamaya devam edecektir. Bizler her zaman bu ülkeye yatırım yapanın, bu ülkenin potansiyeline, insan kaynağına güvenenin yanında olmaya devam edeceğiz.”