Bakan sahte videoda tartışılacak bir şey göremedi

Bakan sahte videoda tartışılacak bir şey göremedi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kurum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önce mitinglerde izlettiği ve...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kurum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önce mitinglerde izlettiği ve dün akşam TRT ortak yayınında montaj olduğunu dile getirdiği; Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve terör örgütü PKK birlikte video çekmiş gibi montajlanan görüntüler için, "Gerçek olup olmadığının bana göre bir önemi yok" dedi.

Erdoğan, dün katıldığı canlı yayında söz konusu video için "ama montaj, ama şu, ama bu" demişti. Bugün Sivas'ta yaptığı konuşmada da "gençlerin kıvrak zekasının ürünü" diyerek videonun montaj olduğunu itiraf etti.

TIKLAYIN: Erdoğan mitinglerde izlettiği kurgu videoları böyle sahiplendi: Ama montaj, ama şu, ama bu...

Bakan Kurum, kendisine yöneltilen soru üzerine, "Görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre çok bir önemi yok. Zaten olanı biliyoruz. Tartışılacak konu ne ki?" diye sordu.

Gazeteci Kübra Par'ın "Montajlı bir videonun bir cumhurbaşkanı adayının kampanyasında kullanılmasına tepki gösteriyor muhalefet. Montajlı video, sayın Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda gösterdiği video" demesi üzerine Kurum, "Montajlı olduğunu tespit mi ettik?" sorusunu yöneltti. Gazeteci Par, "evet" cevabını verdi.

TIKLAYIN: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu teröristlerle bir arada gösteren montaj video için “Gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü” dedi

TIKLAYIN: Kübra Par, Kılıçdaroğlu’nun danışmanının mesajını eksik okudu; Kılıçdaroğlu uyardı