Bakan Soylu’ya deprem bağışları sorusu

Bakan Soylu’ya deprem bağışları sorusu
DEVa Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yenreoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Türkiye Tek Yürek Kampanyası”nda depremzedeler için toplanan bağışları sordu.Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan...

DEVa Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yenreoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Türkiye Tek Yürek Kampanyası”nda depremzedeler için toplanan bağışları sordu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki yurttaşlar için yapılan “Türkiye Tek Yürek Kampanyası kapsamında toplanan bağışların bugüne kadar ne kadarı deprem bölgesinde kullanılmıştır” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın kampanyada toplanan yaklaşık 115 milyar TL’lik bağışın 84 milyar 400 milyon TL’lik kısmının AFAD’ın hesaplarına yatırıldığı, kalan bağışların ise söz veren bağışçılar tarafından ödenmediğine ilişkin açıklamasını hatırlatan Yeneroğlu, şu soruları yöneltti:

“Türkiye Tek Yürek Kampanyası kapsamında ne kadar bağış toplanmıştır? Bağışların bugün itibariyle ne kadarı ödenmiştir? Canlı yayına bağlanıp bağış yapacaklarını belirten, ancak söz verdikleri tutarda bağışı yapmayan kişi ve kurumlar kimlerdir? Şu ana kadar toplanan bağışlar herhangi bir kuruma aktarılmış mıdır? Aktarılmışsa hangi kurumlara ve ne kadarı aktarılmıştır? Aktarılan bağışların bugüne kadar ne kadarı deprem bölgesinde kullanılmıştır? Kullanıldı ise bu bağışlar ile hangi çalışmalar yapılmıştır? AFAD resmi web sitesinde 2021 ve 2022 yıllarına ait finansal tablolar ve mali veriler neden yayınlanmamaktadır?” (ANKA)