Bakan sustu başkan sustu Bulut konuştu

Bakan sustu başkan sustu Bulut konuştu
Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, CNN Türk, Habertürk, A Para, A Haber, TRT Haber yayınlarına arka arkaya bağlandı. Bulut, yayınlara; Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşerek çıktığını belirterek,...

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, CNN Türk, Habertürk, A Para, A Haber, TRT Haber yayınlarına arka arkaya bağlandı. Bulut, yayınlara; Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşerek çıktığını belirterek, piyasalara mesaj verdi.
Bulut, “Çok ciddi spekülasyon yapılıyor. Özellikle YouTube kanallarında, başka kanallarda Türkiye ile kara günler çiziliyor, kriz senaryoları çiziliyor, olağanüstü önlemler alınacağı iddia ediliyor” dedi.
Konuştuğu canlı yayınlarda, “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sıfatıyla, Merkez Bankası Başkanı’ndan aldığım son bilgiler doğrultusunda” ifadelerini sık sık kullanan Bulut, “Asla olağanüstü bir toplantı olmayacak. Olağanüstü herhangi bir adım atılmayacak. Serbest piyasa koşulları he gerektiriyorsa, son 20 yılda nasıl piyasa ile ilgili adımlar atıldıysa, dünyayla entegre, bankalara entegre, vatandaşlara entegre adımlar atılmaya devam edilecek” ifadelerini kullandı.
Bulut, “Türkiye’nin bankalarla ilgili düzenlemeler yapması, sermaye kontrolü getirmesi, sermayelere sınır getirilmesi… Bunların hepsi külliyen yalandır, külliyen spekülasyondur” dedi.
Bulut, muhalefet partilerinin 128 milyar dolar rezerv ile ilgili eleştirilerine de yanıt verdi. Bulut, “İftira atmanın da bir onuru vardır. Türkiye’nin ne zaman 128 milyar dolar rezervi oldu da Türkiye bunu sattı? Bunu söyleyenler bu ülkede bakanlık, başbakanlık yapmış. Yazıklar olsun bu insanlara” diye konuştu.