Bakan Tekin: Genel bütçenin yaklaşık yüzde 1'ini eğitim harcamalarına ayırıyoruz

Bakan Tekin: Genel bütçenin yaklaşık yüzde 1'ini eğitim harcamalarına ayırıyoruz
Gazete Pencere Haber MerkeziMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da bir ilköğretim okulunun açılışına katıldı. Burada konuşma yapan Tekin, "Genel bütçenin yaklaşık yüzde 1'ini eğitim harcamalarına ayırıyoruz. Biz bu...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da bir ilköğretim okulunun açılışına katıldı. Burada konuşma yapan Tekin, "Genel bütçenin yaklaşık yüzde 1'ini eğitim harcamalarına ayırıyoruz. Biz bu kadar fedakarlık yaparken, bu kadar bu işe sahip çıkarken bazı illerde belediyelerle bu konuda birlikte yürüyemiyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ümraniye'de Necmettin Öztürk İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Törene, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, okulun yapımında katkı sunan Necmettin Öztürk'ün eşi Meral Öztürk ve kızı Hilal Öztürk de eşlik etti. Bakan Yusuf Tekin ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım törende konuşma gerçekleştirdi.

"Üç katı fiyatla okullarımıza su satan belediyeler vardı"

Bakan Tekin, konuşmasında, "Bakın demokratik ülkelerde veya ülkelerin demokratikleşme endekslerinde eğitim bütçesine ayrılan pay genel bütçeden ayrılan pay hep örnek gösterilir. Biz şu anda genel bütçenin yaklaşık yüzde 1'ini eğitim harcamalarına ayırıyoruz. Biz bu kadar fedakarlık yaparken, bu kadar bu işe sahip çıkarken bazı illerde belediyelerle bu konuda birlikte yürüyemiyoruz. Bazı belediyeler nihayetinde bu ülkenin, bu coğrafyanın, o ilin, o ilçenin çocuklarına okul yapacağımızda bize arazi temini, arazinin hukuki problemlerinin çözümünde, cari giderlerle ilgili olarak belediyenin üzerimizdeki yüklerinde bize hiç destek olmayan belediyeler var. Tam tersine, mevzuyu yargıya taşıyan belediyeler var. Örnek olsun diye söylüyorum, bireysel tüketiciye sattıkları fiyatın üç katı fiyatla okullarımıza su satan belediyeler vardı. Böyle belediyelerin yanında bir eğitim öğretim sürecine sürekli destek olan belediyeler var. Ben bu açıdan bize bu anlamda destek olan yerel yönetimlere ayrıca bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.