Erdoğan'ın seçim vaadiydi; Bakan Yusuf Tekin, mülakatların kalkmadığını açıkladı!

Erdoğan'ın seçim vaadiydi; Bakan Yusuf Tekin, mülakatların kalkmadığını açıkladı!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmen atamalarında mülakatların kaldırılmadığını, mülakatlara yeni bir...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmen atamalarında mülakatların kaldırılmadığını, mülakatlara yeni bir düzenleme getirildiğini açıkladı.

Tekin'in açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Sınıf tekrarı olmadığı için öğrenciyle sağlıklı iletişim kurulamadığına dair öğretmenlerden eleştiri vardı. Bizim de düşüncemiz o yönde. Sınıf tekrarına devam edeceğiz. Eğitim öğretim sürecinin sağlıklı ilerlemesi açısından çok önemli.

Bu yıl, çocukların Türkçeyi doğru kullanması üzerine yoğunlaşacağız. Düşündüklerini yazabilmeleri, konuşabilmeleri... Bunun önündeki en büyük engellerden bir tanesini seçeneklerden bir tanesini seçmelerinin istenmesi. Klasik sınavla bu beceri artacak.

Birlikte yaşama kültürü

Birlikte yaşamanın devamını sağlayan eğitim-öğretim süreci olsun istedik. Bizler kültürümüzü, toplumsal yapımızın devamlılığını sağlayamazsak gelecek kuşakların sıkıntı yaşayacağını ve birlikte yaşama iradesiyle ilgili sorun yaşanacağını düşünüyoruz.

Çocuklarımızın dijital bağımsızlık içinde sosyalleşmediğini düşündük ve sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirilmesini istiyoruz. Okul bahçelerinde vakit geçirmesini; şehrini, kendi kültürünü tanımasını istiyoruz.

Derste telefon yasağı

Yel değirmenleriyle savaş ilan etmedik. Teknolojik sürecin devam etmesini istiyoruz ama dijital bağımlılık çocukların dışarı çıkmasını engelliyor. Bir dengeye ihtiyacımız var.

Erdoğan'ın seçim vaadiydi, mülakat kalkmadı!

Cumhurbaşkanımız mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Biz de mülakatları mülakat gibi yapmaya karar verdik. KPSS sınavıyla istihdam edeceğimiz öğretmen adayı sayısının 3 katını davet edeceğiz ve her bir öğretmen adayı arkadaşımıza tesadüfi örneklem yoluyla dijital ortamda hazırlanmış soru sorulacak. Öğrencilere ders anlatır gibi anlatacak. Karşısında uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir komisyon olacak. Nihayetinde öğretmen arkadaşlar bir yazılı cevap da verecek. Bir de bütün bu sınav kamera ile kayıt altına alınacak.