Bakana göre çok etkinlik var

Bakana göre çok etkinlik var
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçıların konserlerinin iptal edilmesine yönelik eleştirilere, bakanlık olarak çok sayıda etkinlik düzenledikleri sözleriyle yanıt verdi. Sanatçı Melek Mosso’yu, bakanlığın etkinliğine...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçıların konserlerinin iptal edilmesine yönelik eleştirilere, bakanlık olarak çok sayıda etkinlik düzenledikleri sözleriyle yanıt verdi. Sanatçı Melek Mosso’yu, bakanlığın etkinliğine katılmak da kurtaramadı, bir konseri daha iptal edildi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Ersoy, peş peşe iptal edilen konserlere ilişkin özetle şunları söyledi:

10 BİNDEN FAZLA SANATÇI YER ALIYOR
“Her türlü kültür-sanat aktivitesinde yer almaya çalışıyoruz. Hükümetimizin de ortak politikasıdır. Örnek verecek olursak, şu anda İstanbul’da Beyoğlu, Ankara’da da Başkent Kültür Yolu festivalleri gerçekleştirilmekte. İki festivalde toplam 10 binden fazla sanatçı, 2 binden fazla etkinlikte yer alıyor. Dünyayla kıyasladığınız zaman bu kadar geniş çapta yapılmış hiçbir organizasyon yok.”

ATATÜRK’E HAKARET ETMİŞ
Festivaller organize edilirken bir firma tarafından İspanyol keman virtüözü Ara Malikian’ın önerildiğini söyleyen Ersoy, sanatçının sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret ettiği paylaşımlarını tespit edilmesi üzerine, konserin festivalden çıkarıldığını aktardı.

MOSSO DA FESTİVALDE
Melek Mosso’nun bu hafta Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde sahne alacağına dikkati çeken Ersoy, şöyle devam etti:
“Her zaman söylüyorum, lütfen ön yargılarımızı bir tarafa bırakalım. Ön yargılarla hareket edersek sonuç alamayız. Geniş resme bakmaya çalışalım. Kültür ve Turizm Bakanı olarak diyorum ki, ‘Sanatın ve kültürün destekçisiyiz.’ Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu festivalleriyle sınırlı kalmıyoruz. Son baharda Diyarbakır’ı da dahil ediyoruz. Önümüzdeki sene İzmir’i dahil ediyoruz.”

MOSSO’YA BİR YASAK DAHA
Bakanlığın düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne katılacak olsa da Mosso’ya yönelik yaptırımlar sürüyor. 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Kandıra Seyrek Plajı’nda düzenlenecek olan gençlik festivali FullFest, Kocaeli Valiliği tarafından iptal edildi. Melek Mosso ve Sagopa Kajmer gibi sanatçıların sahne alacağı festival, Kocaeli’de 1 Haziran’dan itibaren uygulanacak olan ‘ormanda konaklama yasağı’ gerekçe gösterilerek iptal edildi.