Bakanlığın test kısıtlaması tepki çekti

Bakanlığın test kısıtlaması tepki çekti
İllerden vaka artışı yaşanırken, Sağlık Bakanlığı’ndan Whatsapp mesajıyla yeni bir karar gönderildi. Buna göre, koronavirüs vakalarıyla temaslı olsa da semptom göstermeyenlere test yapılmayacak. Test yapılacaklara da görevlendirilmiş...

İllerden vaka artışı yaşanırken, Sağlık Bakanlığı’ndan Whatsapp mesajıyla yeni bir karar gönderildi. Buna göre, koronavirüs vakalarıyla temaslı olsa da semptom göstermeyenlere test yapılmayacak. Test yapılacaklara da görevlendirilmiş belli hekimler onay verecek. Doktorların ise karara tepkisi büyüyor. “Bütün ülkeler hasta sayısını yakalamak için test sayısını artırırken bizde tam tersi yapılıyor” diyerek karara tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, şöyle konuştu:
“Test sayılarının azaltılması için kriterlere kısıtlama getirildi. Dolayısıyla her akşam ilan edilen hasta sayısında azalma yaşanacak. Hasta sayısının azalmasıyla ‘yalancı normalleşme’ ortaya konulacak. Toplum yararına değil; ekonomik kaygıları siyasi kaygıları olanın işine yarar”
TÜKEL DE TEPKİLİ
İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve eski Türk Tabipleri Birliği başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de “Temaslı olup da belirti göstermeyen kişilerden test istenemeyecek. Pandemiyle mücadelenin yeni aşaması; test sayılarını düşürerek doğrulanmış vaka sayılarını azaltmak. Ya da başımızı kuma gömmek” dedi.