Bakanlık düzenleyince festivale yasak yok

Bakanlık düzenleyince festivale yasak yok
Munzur Festivali’ni yapılamaz gele getiren yasaklar tartışma yaratırken Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır’da 9 gün sürecek “Kültür Yolu Festivali” için çalışıyor.Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah...

Munzur Festivali’ni yapılamaz gele getiren yasaklar tartışma yaratırken Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır’da 9 gün sürecek “Kültür Yolu Festivali” için çalışıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Sur ilçesindeki tarihi İç Kale’de düzenlenen basın toplantısında, dünyanın her yerinde sanatın değişik isimleriyle ilgili değişik festivaller düzenlendiğini, bir de şehir festivalleri olduğunu anımsattı.

Diyarbakır’da başta surlar olmak üzere tarihi varlığı koruyarak gelecek nesillere aktarmanın amaçlandığını ifade eden Demircan, “Somut mirası gelecek nesillere aktarmak üzere değişik etkinlikler yapılagelir. İkinci ayağımız ise somut olmayan miras. O da edebiyatımız, yememiz, içmemiz, modamız, müziğimiz, yaşam tarzımız. O da her şehrin kendine ait bir yaşam tarzı vardır. Önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz kültür festivalinin temelini, yapacağımız işleri başlıklarıyla birlikte kararlarını vermek üzere burada bir dizi çalışma ziyareti yapıyoruz. Yerel dinamikler burada çok önemli. İşin sahibi yerel dinamikler” dedi.