BAKANLIK YOKMUŞ GİBİ YAPTI

BAKANLIK YOKMUŞ GİBİ YAPTI
Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Çevik kuvvetin engellemesine rağmen...

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Çevik kuvvetin engellemesine rağmen barınağa giden ve olaya tepki gösteren Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan'ın yanı sıra birçok gönüllü gözaltına alındı. Hayvanseverler 2 saat sonra serbest bırakılırken Bulan yaklaşık 20 saat gözaltında tutuldu.

Konut dokunulmazlığı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını kaydeden Bulan, Gazete Duvar’a konuştu. Bulan, önce Dutlukır Polis Karakolu’na ardından da apar topar Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğünü ifade etti.



BAŞKANA TERS KELEPÇE
Gözaltına alındığı sırada barınak önün de bekleyen başka gönüllülerin de ters kelepçeyle gözaltına alındığını belirten Bulan, şunları söyledi: “Beni uzun süre nöbetçi mahkemeye götürmek istemediler. Polisler beni Dutlukır Karakolu’nda ‘yer yok’ diye TEM’e götürdüklerini söylemişler. Hâlbuki o anda karakolda bir tane bile şüpheli yoktu. Beni gözaltına almalarının sebebi siyasidir. Konya’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesinden dolayı benim gibi aktif bir aktivisti gözaltına aldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Köpeklerin yeri sokaklar değil, barınaklardır’ diyerek Konya’daki ölüm kampını örnek gösterdi. Oysa şimdi görülüyor ki burada tam bir zulüm var. Şimdi Cumhurbaşkanı'nın buradaki vahşeti görüp özür dilemesi gerekir.”

BAKANLIĞA GÖRE BARINAKLARDA OLUMSUZLUK YOK
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Bakımevine yönelik ön incelemede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimler hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı ve bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit ediliştir” denildi.