‘Bakımı yapılan havuzda virüs yaşamaz’

‘Bakımı yapılan havuzda virüs yaşamaz’
Şu ana kadar havuzlardan dolayı bildirilmiş bir koronavirüs vakasının olmadığını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ancak bunun havuzların tamamen güvenilir olduğu anlamına gelmediğine dikkat çekti.Havuzda...

Şu ana kadar havuzlardan dolayı bildirilmiş bir koronavirüs vakasının olmadığını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ancak bunun havuzların tamamen güvenilir olduğu anlamına gelmediğine dikkat çekti.

Havuzda da sosyal mesafe ve temas kurallarına dikkat edilmediğinde bulaşın olabileceğinin altını çizen Tezer, ‘’Rutin bakımı yapılmış, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda klorlanması sağlanan bir havuzda virüsün yaşamasını çok beklemiyoruz. Bu tür mikroorganizmaların klorla temas halinde ölümleri hemen gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

Tezer, “Havuz etrafındaki kenarlıklar, korkuluklar, basamaklar sık temas edilen yerler olduğu için buralardan da bulaş olabilir. Ortak giyinme alanları, duş yerleri, dinlenme alanları ve sık dokunduğumuz musluklar gibi yerlere enfekte biri dokunduysa ve buna bizim de dokunmamız sonucu o elimizi gözümüze, ağzımıza ya da burnumuza götürmemizle birlikte bize de bulaş olabileceğini biliyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Tezer, Covid-19 pozitif olduğunu bilmeden havuza giren birinin virüsü havuzdaki diğer insanlara bulaştırma ihtimaliyle ilgili “Su içerisinde sosyal mesafe sağlandığı sürece çok bulaş olmayacaktır. Çünkü koronavirüs dış dünyaya çok dayanıklı bir virüs değil. Ama o kişi, sosyal mesafeye dikkat etmezse ve yakın bir şekilde temas gerçekleşirse enfekte olabilir” ifadelerini kullandı.