Baklavacıların Ramazan mesaisi başladı: Baklavanın kilo fiyatı ise bin TL'ye yaklaştı

Baklavacıların Ramazan mesaisi başladı: Baklavanın kilo fiyatı ise bin TL'ye yaklaştı
Avrupa Birliği'nin tescilli ilk Türk ürünü "Antep baklavası", Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak. Baklavacılar mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkardı, baklavanın kilo fiyatı ise bin TL'ye...
Avrupa Birliği'nin tescilli ilk Türk ürünü "Antep baklavası", Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak. Baklavacılar mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkardı, baklavanın kilo fiyatı ise bin TL'ye yaklaştı.

Türkiye'nin gastronomi şehri Gaziantep'te baklava ustaları, Ramazan ayında satışların zirveye ulaştığına hazır. Baklava, Ramazan ayında yurt içi ve dışından yoğun talep görüyor. İşletmeler, her yıl Ramazan ayında oluşan yoğunluk nedeniyle mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkardı. Baklavanın kilosu ise 800 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

En çok 'havuç dilim' tercih ediliyor

Kentteki bir baklava üretim tesisinin yöneticisi Onur İbili, her yıl Ramazan ayına yaklaşırken tatlı bir telaş yaşadıklarını dile getirdi.

Satışların Ramazan ayında zirveye ulaştığını belirten İbili, "Baklava, iftar sofralarının vazgeçilmezi. Biz de bir hafta önceden yoğun bir tempoya girdik.

Baklavanın ana malzemeleri olan sade yağ ve fıstık gibi ürünlerimizi temin ettik. Yoğun geçecek Ramazan ayını en az hatayla atlatmayı planlıyoruz." dedi.