Bakü’de İsrail’e destek eylemi yapıldı: Eyleme Azeri vekiller de destek verdi

Bakü’de İsrail’e destek eylemi yapıldı: Eyleme Azeri vekiller de destek verdi
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de İsrail’e destek amacıyla eylem yapıldı. Eylemde Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması talep edildi.14 Kasım'da İsrail’in Bakü Büyükelçiliği’nin organize ettiği...

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de İsrail’e destek amacıyla eylem yapıldı. Eylemde Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması talep edildi.

14 Kasım'da İsrail’in Bakü Büyükelçiliği’nin organize ettiği eyleme Azerbaycan Parlamentosunun bazı üyeleri ve Bakü’deki bazı yabancı diplomatik misyonların temsilcileri katıldı.

İndependent Türkçe'nin haberine göre büyükelçiliğin önceden hazırladığı kırmızı balonlar Azerbaycan Parlamentosu üyeleri ve yabancı misyon temsilcileri tarafından uçuruldu. Etkinlik Azerbaycan'da İsrail sayfasından da paylaşıldı.

İki büyük anlaşma

Öte yandan 14 Kasım’da Azerbaycan ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek  iki anlaşma imzalandığı öğrenildi. Bu anlaşmalardan birinin Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile İsrail arasında kapsamlı doğalgaz anlaşması olduğu belirtildi. Diğer anlaşmanın içeriği ise, Bakü’nün Tel Aviv'den 140 kilometre menzilli  Barak füzeleri almak için 1.2 milyar dolara yaptığı anlaşma.

İsrail’in en büyük silah alıcısı olan Azerbaycan; Jerusalem Post gazetesinin birkaç sene önceki haberine göre Tel Aviv; Bakü’ye 1.6 mlilyar dolarlık silah satmış ve Azerbaycan yönetimine yakın bir şirkete 155 milyon dolar komisyon ödemişti.