Baldwin, “Kasıtsız insan öldürmekten” yargılanacak

Baldwin, “Kasıtsız insan öldürmekten” yargılanacak
Amerikalı oyuncu Alec Baldwin, film setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle ilgili "kasıtsız insan öldürme" suçlamasıyla yargılanacak.Ekim 2021'de ABD'nin New Mexico eyaletinde,...

Amerikalı oyuncu Alec Baldwin, film setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle ilgili "kasıtsız insan öldürme" suçlamasıyla yargılanacak.

Ekim 2021'de ABD'nin New Mexico eyaletinde, Santa Fe yakınlarındaki film setinde Baldwin, Rust filminin çekimleri sırasında rolüne çalışıyordu. Bu sırada içinde gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylediği, sahnede kullanılacak silahı ateşledi. Merminin isabet ettiği Hutchins, hayatını kaybetti.

Film setinin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed de aynı suçlamayla yargılanacak. İki ismin de avukatları bu suçlamaya mahkemede karşı çıkacaklarını açıkladı. Perşembe günü, Santa Fe Bölge Mahkemesi Savcısı Mary Carmack-Altwies, suçlamaların bu ayın sonunda kayda geçirileceğini ve ardından yargılamanın resmen başlayacağını duyurdu.

İki isim de eğer suçlu bulunursa 18 aya kadar hapis cezası ve 5 bin dolar para cezasına mahkum edilebilir. Savcıların açıklamasına göre iki ismin de davasında jüri üyeleri görev yapacak.