Bandrol ihalesi evlere şenlik

Bandrol ihalesi evlere şenlik
Türkiye’de tütün ve alkollü ürünlere yapıştırılan bandrolleri, yaklaşık 12 yıldır ihaleleri kazanan Sicpa isimli yabancı bir firma üretiyordu. Ancak ekonomi yönetimi bandrollerin yerli ve milli üretilmesi için görevi Hazine...

Türkiye’de tütün ve alkollü ürünlere yapıştırılan bandrolleri, yaklaşık 12 yıldır ihaleleri kazanan Sicpa isimli yabancı bir firma üretiyordu. Ancak ekonomi yönetimi bandrollerin yerli ve milli üretilmesi için görevi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne verip, Sicpa Türkiye›nin aldığı ihaleyi iptal etti.
KAMU İHALE KANUNU’NUN DIŞINA ÇIKARILDI
Böylece görev kamuya geçti. Herkes yeni bandrolleri devletin üretmesini beklerken, çıkarılan düzenlemelerle önce Kamu İhale Kanunu dışına çıkarılan Darpahene’ye, hemen ardından işi 3’üncü firmalara yaptırma yetkisi verildi. Darphane yönetimi, bandrol basımı işini Halil İbrahim Danışmaz’ın yeni kurduğu DNS firmasına verdi.
MATBAA OLMADIĞI İÇİN BASKIYI ESKİ FİRMA YAPIYOR
Bandrol basım ihalesini alan ve henüz 3 aylık DNS firmasının hiçbir tecrübesi olmadığı gibi, kendisine ait bir matbaası da bulunmuyor. DNS, bandrollerin baskısını kendisinden önce yaklaşık 12 yıl süreyle bu işi yürüten Sicpa Türkiye’ye yaptırıyor.