Bardakta sıvı yağ, kaşıkta salça

Bardakta sıvı yağ, kaşıkta salça
Yüksek enflasyon vatandaşın alım gücünü günden güne eritiyor. Bir şişe sıvı yağ, bir kavanoz salça almak bile pek çoğu için artık büyük dert. Gazete Duvar’dan Uğur Yıldız’ın aktardığına göre, özellikle yoksul...

Yüksek enflasyon vatandaşın alım gücünü günden güne eritiyor. Bir şişe sıvı yağ, bir kavanoz salça almak bile pek çoğu için artık büyük dert. Gazete Duvar’dan Uğur Yıldız’ın aktardığına göre, özellikle yoksul mahallelerde bazı bakkallar yağ ve salçayı pet şişede ve kaşık hesabıyla satmaya başladı. İzmir Konak’ın Emir Sultan Mahallesi’nde bakkalı olan Hüseyin Etliler “Kavanoz halinde salça satamayınca da kaşıkla salça satmaya başladım” dedi.

VERESİYE DEFTERİ DOLDU
Konak ilçesindeki Emir Sultan Mahallesi, Roman halkının yoğun yaşadığı bir bölge… Mahallenin 70 yıllık bakkalını işleten Hüseyin Etliler, veresiye defterinin dolduğunu, mallarını tedarik etmekte ve satmakta hayli zorlandığını söyledi. Etliler, “Zorluklarımız pandemi döneminde başladı. Çok sıkıntı çektik.10 gün dükkânı kapatmak zorunda kaldık. Bu aşamada herhangi bir yerden de yardım görmedik. Ne yazık ki önceki döneme göre inanılmaz kötü durumdayız. Düşünün ki sıvı yağı, pet bardaklara ya da küçük su şişelerine dolduruyoruz”dedi.