Barış Atay’a sabotaj girişimi

Barış Atay’a sabotaj girişimi
Hatay’da Türkiye İşçi Partisi’nin kullandığı aracın 5 bijonunun gevşetildiğini partinin Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay sosyal medya hesabından duyurdu. Atay ‘Aracımızın bijonları gevşetilmiş, tahmin ettiğimiz...

Hatay’da Türkiye İşçi Partisi’nin kullandığı aracın 5 bijonunun gevşetildiğini partinin Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay sosyal medya hesabından duyurdu. Atay ‘Aracımızın bijonları gevşetilmiş, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz’ dedi. Atay’ın paylaşımına yanıt veren CHP’li Özgür Özel’de konunun araştırılmasını istedi.
Dün akşam saatlerinde İşçi Partisi yazılı bir açıklama ile olayın sabotaj olduğunu duyurdu. İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada valilik ve emniyetin ön incelemesinde Barış Atay’a yönelik bir sabotaj girişimi tespit edildi, aracın takla atmasının hedeflendiği belirtildi.
Açıklamada, “Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı.
TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay Mengüllüoğlu’nun ve Hatay İl Örgütümüzün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır. Aracı kullanan yoldaşımız bir kaza yaşanmadan durumu fark etmiştir ve kendisinin sağlık durumu iyidir. Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir.
Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir güç Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndürmez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez. Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız.”