Barış için umutlar yeşeriyor

Barış için umutlar yeşeriyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin görüşmelerde olumlu gelişmeler olduğunu açıklamasının ardından barış için umudu artıran bir açıklama daha geldi. Görüşmelerde Ukrayna...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin görüşmelerde olumlu gelişmeler olduğunu açıklamasının ardından barış için umudu artıran bir açıklama daha geldi. Görüşmelerde Ukrayna heyetinin başında bulunan Mihail Podolyak, Rusya’ya istediği garantiyi verecek ve Ukrayna’ya zararı olmayacak tekliflerine olumlu yaklaşıldığını açıkladı.

Sputnik’in aktardığına göre, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, “Karşılıklı hukuki formatlar belirlenir belirlenmez bir toplantı planlanacak. Görüşmelerin dördüncü turu bugün yarın olabilir. Tüm sorunları ele aldık ve şu anda bunların hukuki formatları üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Podolyak, müzakerelerin sonucunun bir dizi küresel askeri ittifaka karşı endişeleri olan Rusya’nın istediği güvenlik garantilerini de dikkate alması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için bu çıkarları bir şekilde koruyan, Ukrayna’yı zarar görmekten koruyan tekliflerimiz var. Bir kez daha şunu vurgulamak istiyorum; Rus tarafı duruma artık çok daha olumlu bakıyor” açıklamasını yaptı. AA’nın haberine göre de Podolyak, Rus tarafının Ukrayna’nın tekliflerini ültimatom vermeden dikkatle dinlediğini bildirdi.

RUS MÜZAKERECİ: ORTAK BİR POZİSYONA GELİNEBİLİR
Rusya’nın müzakere heyeti üyesi Leonid Slutsky ise görüşmelerin başlamasından bu yana Ukrayna ile somut ilerleme kaydettiklerini söyledi. TASS ajansının aktardığına göre Slutsk , iki heyet arasında yakın zamanda ortak bir pozisyonda uzlaşmanın mümkün olabileceğini belirtti.