BARO BAŞKANI: HSYK’YA BAŞVURACAĞIZ

BARO BAŞKANI: HSYK’YA BAŞVURACAĞIZ
İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu Ceran’ın anlattıklarıyla ilgili “Kabul edilebilir değil. Üstelik baromuza bu konuda yoğun şikayet geliyor. Resmi rakam olmasa da olayın münferit olduğunu söyleyemem. Salgın...

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu Ceran’ın anlattıklarıyla ilgili “Kabul edilebilir değil. Üstelik baromuza bu konuda yoğun şikayet geliyor. Resmi rakam olmasa da olayın münferit olduğunu söyleyemem. Salgın önlemleri kapsamında kararda tutuklu ve acil işler diye açıkça belirtiliyor zaten” dedi. Av. Durakoğlu “Tutuklu incelemelerin 30 günlük süre içinde yeniden değerlendirilmesi konusunda zaten bir ciddiyetsizlik hakimdi, prosedür olarak görülüyordu. Şimdi koronavirüs buna bahane, gerekçe edildi. Evden çalışan hakimlerin keyfi tatil yapması kabul edilemez” deyip Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

HSYK UYARDI: TATİL DEĞİL

Öte yandan HSYK, sürenin 4 Mayıs’tan 15 Haziran’a kadar uzatıldığı açıklayan kararında “Zorunlu tedbirler nedeniyle geçilen esnek çalışma yönteminin hiçbir şekilde bir tatil veya işlerin durdurulmasını gerektirecek bir dönem olmadığının bilinmesine ve çalışmaların bu bilinçle yürütülmesine karar verilmiştir” diyerek uyardı.