BARO BAŞKANLARI HUKUÇU VEKİLLERE CÜBBE GÖNDERDİ

BARO BAŞKANLARI HUKUÇU VEKİLLERE CÜBBE GÖNDERDİ
Adalet Komisyonu'nda görüşülen  "çoklu baro" teklifine karşı Meclis önünde eylemlerini sürdüren baro başkanları, komisyondaki avukat vekillere üzerinde meslek andı olan cübbe gönderdi. Baro başkanları adına konuşan...

Adalet Komisyonu'nda görüşülen  "çoklu baro" teklifine karşı Meclis önünde eylemlerini sürdüren baro başkanları, komisyondaki avukat vekillere üzerinde meslek andı olan cübbe gönderdi. Baro başkanları adına konuşan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Bizlerin cübbelerine ilik açıp düğme dikmeye kalkmasınlar” dedi.

Bozkurt açıklamada şunları söyledi:  “Çoklu baroya hayır dediğimizi ifade ettik. Yollara düşüp Ankara’ya geldik. Dört gün önce bu yüce Meclis’in kapısına geldik.

Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) iki dilekçe verdik. Dilekçelerin birinde Adalet Komisyonu’na TBB adına temsilci olarak iki baro başkanının görevlendirilmesini talep ettik. Yine, eğer bu talep kabul görmezse diyerek, bir dilekçe daha verdik.

TBB Başkanının baroların çoğunluğunun görüşü olan çoklu baroya karşı çıkacak şekilde görüşleri gelip bizzat komisyonda ifade etmesini ve tutanaklara geçirilmesini talep ettik. Bu taleplerimiz reddedildi. Meclis’e de bir dilekçe vererek baro başkanlarının komisyonda hazır bulundurulması talebi de reddedildi.

“MESLEK ANDIMIZI UNUTMADIK”

Eğer kendilerine yakıştırıyorlarsa şu malzemeleri kullanıp kendi cübbelerine birer ilik açsınlar, düğme diksinler. Meslek andımızı unutmadık, sizlerin sesine kulak veriyoruz ve bu teklifi geri çekiyoruz demelerini bekliyoruz. Ama asla bizlerin cübbelerine ilik açıp düğme dikmeye kalkmasınlar. Tarih boyunca kabul etmedik, etmeyeceğiz.”