Baş: Erdoğan tarihin en ağır yenilgisini yaşayacak

Baş: Erdoğan tarihin en ağır yenilgisini yaşayacak
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ortağı olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi durumunda ilk turda seçimin...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ortağı olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi durumunda ilk turda seçimin Tayyip Erdoğan’a karşı ‘açık ara’ kazanılabileceğini vurguladı. Baş, “İddialı olabilir ama Erdoğan, hayatının en ağır yenilgisini yaşayacak. Tahmin edemeyeceği büyüklükte yenilgi yaşayacak. Çünkü hala bir korku nedeniyle kendisini ifade edemeyen insanların, mührü elini aldıklarında gereken yanıtı vereceklerini düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’e ve HaberTürk’te Fatih Altaylı’ya konuşan Baş, “İkinci turda da oy verebileceğimiz adaya ilk turda oyu verelim, bitirelim bu işi. Farklılıklarımızı değil ortaklıklarımızı öne çıkartalım. Bunun etrafında ilk turda tek adayla yüzde 60’lara varan yüzde 70’leri hedefleyen bir ağır yenilgiyi Erdoğan’a yaşatabiliriz,” dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ortadan kaldırılmasını “temel görev” olarak nitelendiren Baş, “AK Parti yenilgileri yaşamış partilerle yan yana geliyor. Attan düşmüş gibi. AK Parti devleti mahvetti. 6’lı Masa devleti rayına oturtma masası. Biz eğer Millet İttifakı iktidar olursa muhalefet nasıl yapılır göstermek için varız,” diye konuştu.

“15 MAYIS UÇUŞLARI İPTAL EDİLSİN”
“Meydan okuyorum,” diyen Baş, depremin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık’a seslenerek “Bak Kerem Kınık, 15 Mayıs sabahı kaçma kardeşim. Uyanık olanlar kaçacaklar. Madem güveniyorsunuz kendinize, 15 Mayıs uçuşları iptal edelim,” dedi.