Başak Demirtaş isyan etti

Başak Demirtaş isyan etti
Edirne Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş’a, ziyarete gelen kızlarıyla görüşme izni verilmedi. Eşi Başak Demirtaş, Korona salgınının gerekçe gösterildiğini duyurdu.2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP...

Edirne Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş’a, ziyarete gelen kızlarıyla görüşme izni verilmedi. Eşi Başak Demirtaş, Korona salgınının gerekçe gösterildiğini duyurdu.

2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın kızlarıyla görüşmesinin engellendiğini, eşi Başak Demirtaş Twitter hesabından açıkladı.
Demirtaş,” Güç koşullarda çalışmak zorunda olan işçilere, kamu emekçilerine, özel sektör çalışanlarına, uçaklarda yan yana oturanlara, iktidarın etkinliklerine, mitinglerine katılanlara corona bulaşmıyor. Ama arada çift cam, iki tarafta da demir parmaklıklarla yapılan kapalı cezaevi görüşlerinde, maske ve siperlik taktığınız halde sevdiklerinize corona bulaşıyor(!)” ifadelerini kullandı.
Korona gerekçe gösterilerek, Demirtaş’a ayda 1 kez görüş izni verildiğini belirten Başak Demirtaş, paylaşımına Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü de etiketledi. “Corona tedbiri olarak açık görüş kaldırıldı, tamam. Peki ama kapalı görüşleri neden engelliyorsunuz?” diyen Demirtaş, “Hadi engellediniz, onun yerine neden telefonda görüş hakkı vermiyorsunuz? Görüntülü görüşme dediniz, ne oldu? Hakkımızı neden gasp ediyorsunuz? Hepsinden önemlisi, madem Corona riski var, haksız yere cezaevinde olan siyasetçileri, gazetecileri, hayatları tehlikede olan insanları neden serbest bırakmıyorsunuz?” diye sordu.